Croquetter møder man ofte i det sydeuropæiske køkkenen, hvor de kan være fyldt med alverdens spændende ingredienser. Vores croquetter laves af moste hvide bønner og gedeost, som krydres med hvidløg og purløg og paneres i panko og finrevet ost, før de steges sprøde og gyldne i olivenolie. Server med bagte halve kartofler og grønne bønner, som får en cremet sennepsdip til selskab. Top med smagfuld rucola og en syrlig vinaigrette.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
150 g
Grønne bønner
1 pakke
Cannellinibønner
1 pose
Purløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til vinaigrette
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til vinaigrette
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.
Hæld vand fra bønner.
Bland panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Mos bønner og gedeost groft i en stor skål. Tilsæt hvidløg, purløg, salt og et nip peber, og rør rundt.
Form fars til croquetter (3 pr. person) med en ske, og vend i skålen med pankoblanding.
TIP: Tryk de panerede croquetter godt sammen, så pankoen sidder fast.
Skyl rucola.
Halver citron.
Skær ender af grønne bønner.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Fordel grønne bønner på bagepladen med kartofler, når de har 5 min tilbage.
Imens, bland crème fraiche, sennep, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en anden lille skål.
Anret kartofler, croquetter og grønne bønner på tallerkener.
Top med rucola og græskarkerner.
Dryp med vinaigrette.
Server med sennepsdressing.