Gratineret ricotta- og spinatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret ricotta- og spinatpasta

Gratineret ricotta- og spinatpasta

med frisk basilikum og ristede pinjekerner

I aften laver vi en fyldig gratin med rigatoni vendt i en fantastisk sauce med tomater, fløde, spinat, chili og vores egen krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise. Vi topper gratinen med ricotta, finrevet ost og gouda, og bager den gylden og boblende. Vi server herlighederne med ristede pinjekerner og frisk basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Celery
Senf
Gluten
Hvede
Egg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

½ stk

Løg

½ g

Chiliflager

1 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

150 ml

Madlavningsfløde

10 g

Pinjekerner

4 g

Hello Sunrise

180 g

Pasta

50 g

Revet gouda

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

4 g

Grøntsagsbouillon

100 g

Ricotta

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3983 kJ
Kalorier (kcal)952 kcal
Fedt51.4 g
Mættet fedt29 g
Kulhydrat90.9 g
Sukker21.2 g
Kostfibre10.4 g
Protein34.1 g
Salt6.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium151.8 mg
Calcium11.5 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 5-7 min, og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
2

Imens, hak løg groft.

Skyl spinat, og hak groft.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hakkede tomater, madlavningsfløde, spinat, grøntsagsbouillon, Hello Sunrise, chiliflager, sukker, salt og et nip peber.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered tomat
3

Skær tomat i 1 cm skiver.

Tilsæt pasta til stegepanden, og vend sammen.

Lav gratin
4

Hæld halvdelen af sauce i et ildfast fad.

Top med tomat og ricotta.

Hæld resterende sauce over.

Drys med finrevet ost og gouda.

Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gylden og boblende.

Rist pinjekerner
5

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Hak basilikum groft.

Server
6

Tag færdig gratin ud af ovnen, og lad køle af i 2 min.

Anret gratin på tallerkener.

Top med basilikum og pinjekerner.