I aften laver vi en fyldig gratin med rigatoni vendt i en fantastisk sauce med tomater, fløde, spinat, chili og vores egen krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise. Vi topper gratinen med ricotta, finrevet ost og gouda, og bager den gylden og boblende. Vi server herlighederne med ristede pinjekerner og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
½ stk
Løg
½ g
Chiliflager
1 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
150 ml
Madlavningsfløde
10 g
Pinjekerner
4 g
Hello Sunrise
180 g
Pasta
50 g
Revet gouda
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Ricotta
60 g
Spinat
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 5-7 min, og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak løg groft.
Skyl spinat, og hak groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hakkede tomater, madlavningsfløde, spinat, grøntsagsbouillon, Hello Sunrise, chiliflager, sukker, salt og et nip peber.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær tomat i 1 cm skiver.
Tilsæt pasta til stegepanden, og vend sammen.
Hæld halvdelen af sauce i et ildfast fad.
Top med tomat og ricotta.
Hæld resterende sauce over.
Drys med finrevet ost og gouda.
Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gylden og boblende.
Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Hak basilikum groft.
Tag færdig gratin ud af ovnen, og lad køle af i 2 min.
Anret gratin på tallerkener.
Top med basilikum og pinjekerner.