topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret laks

Græsk inspireret laks

med citronbagte kartofler og tzatziki

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citron, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

2 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

½ g

Oregano, tørret

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til dressing

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3219 kJ
Kalorier (kcal)769 kcal
Fedt42.4 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat58.5 g
Sukker10.8 g
Protein38.3 g
Salt3.2 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Halver citron.

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Lav tzatziki
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.

Forbered salatost
3

Smuldr salatost i en lille skål.

Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie og et nip peber, og vend sammen.

TIP: Smuldr salatosten så fint som muligt.

Bag laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.

Top med salatost.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav tomatsalat
5

Hak tomat groft.

Hak rødløg fint.

Bland rødløg, tomat, balsamico, olivenolie, salt og peber i en skål.

Server
6

Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Server med tzatziki.