I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citron, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ g
Oregano, tørret
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til dressing
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Halver citron.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.
Smuldr salatost i en lille skål.
Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie og et nip peber, og vend sammen.
TIP: Smuldr salatosten så fint som muligt.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
Top med salatost.
Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Hak tomat groft.
Hak rødløg fint.
Bland rødløg, tomat, balsamico, olivenolie, salt og peber i en skål.
Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.
Server med tzatziki.