Festlig rødkåls- & appelsinsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Festlig rødkåls- & appelsinsalat

Festlig rødkåls- & appelsinsalat

Delevenlig ret | med honningristede valnødder

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort. Julen betyder ofte tung mad, så her kommer en smuk salat dig til undsætning. Den er nemlig fyldt med nogle af sæsonens bedste råvarer - rødkål, appelsin, granatæble og valnødder, og den er smagt til med en vidunderlig honning-sennepsdressing. Og så pynter den på ethvert julebord!

Allergener:
Nødder
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rødkål, skåret

40 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

25 g

Honning

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

1 stk

Granatæble

2 stk

Appelsin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1819 kJ
Kalorier (kcal)435 kcal
Fedt19.5 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat55.9 g
Sukker50.2 g
Protein8.3 g
Salt0.9 g

Fremgangsmåde

Rist nødder
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og dryp med honning.

Rist i ovnen i 5-8 min, indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Halver den ene appelsin.

Bland honning-sennepsdressing med et stort skvæt appelsinsaft, salt og et nip peber. Tilsæt kål, og vend sammen.

Skræl den anden appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1/2 cm halve skiver.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Server
4

Anret kål på et fad. Top med appelsinskiver, lagt dekorativt som vifter. Drys med granatæblekerner og honningristede valnødder.