Skip to main content
Familiemorgenmad til juleferien

Familiemorgenmad til juleferien

4 portioner | med surdejsboller, chiagrød og pandekager

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 4 personer. Når morgenerne er lange, og der er tid til at lave skøn morgenmad til hele familien, så er vores familiemorgenmad til juleferien oplagt. Her forkæles dig og din familie med en cremet chiagrød, gyldne pandekager med tranebær og appelsin og luftige surdejsboller med tandsmør og blåbærsyltetøj.

Allergener:
Hvede
Æg
Gluten
Mælk
Nøtter
Rug

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pandekagemiks

(Indeholder: Hvede, Æg, Gluten, Mælk Kan indeholde spor af: Havre, Khorasanhvede, Lupin, Soja, Byg, Nøtter, Kamut, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder)

40 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam, Jordnødder)

100 g

Sirup

2 stk

Appelsin

50 g

Chiafrø

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam, Jordnødder)

180 ml

Kokosmælk

25 g

Honning

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Granatæble

40 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Havre, Byg, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder, Hvede)

250 g

Bacon, skiver

4 stk

Surdejsboller

(Indeholder: Hvede, Gluten, Rug Kan indeholde spor af: Sesam)

100 g

Blåbærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand til pandekager

2 spsk

Smør til stegning

2 spsk

Vand til sauce

2 spsk

Smør til brød

Næringsindhold

Energi (kJ)11271 kJ
Kalorier (kcal)2694 kcal
Fedt115.6 g
Mættet fedt59.8 g
Kulhydrat331.1 g
Sukker148.8 g
Kostfibre21.1 g
Protein71 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8 g
Potassium150 mg
Calcium15 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Forbered chiagrød
1

Aftenen før: 

Bland chiafrø (30 g), kokosmælk, honning og et nip salt i en lille skål. 

Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.

Bag bacon
2

Næste morgen: 

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.

Lav pandekager
3

Pisk vand, pandekagemiks og tranebær sammen i en stor skål.

Hak mandler groft. 

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, indtil brunede. Overfør til en skål.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Hæld pandekagedej i stegepanden, pandekagerne skal være 8-10 cm i omkreds. Steg i 1-2 min på hver side, indtil let brunet og gennemtilberedt.

Gentag med resterende dej.

TIP: Tilsæt ekstra smør ved behov. - Hold pandekagerne varme ved at dække dem til med sølvpapir, eller ved at placere dem i ovnen på 100°C/80°C varmluft indtil servering.

Forbered frugt
4

Halver 1 appelsin. Bland sirup, vand og saft fra appelsinen i en lille skål.

Skræl resterende appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kerner med fingrene. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kernerne i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af. 

Bag boller
5

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 5-6 min, eller indtil gennemvarme.

Server
6

Tilsæt yoghurt til skålen med chiagrød for en mere cremet konsistens.

Anret chiagrød i glas, og top med granatæble og mandler. 

Anret pandekager på tallerkener, og top med appelsin, appelsinsirup og bacon. 

Skær boller på midten, og server i brødkurv. 

Server med syltetøj og smør.