
Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 4 personer. Når morgenerne er lange, og der er tid til at lave skøn morgenmad til hele familien, så er vores familiemorgenmad til juleferien oplagt. Her forkæles dig og din familie med en cremet chiagrød, gyldne pandekager med tranebær og appelsin og luftige surdejsboller med tandsmør og blåbærsyltetøj.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
400 g
Pandekagemiks
(Indeholder: Hvede, Æg, Gluten, Mælk Kan indeholde spor af: Havre, Khorasanhvede, Lupin, Soja, Byg, Nøtter, Kamut, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder)
40 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam, Jordnødder)
100 g
Sirup
2 stk
Appelsin
50 g
Chiafrø
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam, Jordnødder)
180 ml
Kokosmælk
25 g
Honning
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Granatæble
40 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Havre, Byg, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder, Hvede)
250 g
Bacon, skiver
4 stk
Surdejsboller
(Indeholder: Hvede, Gluten, Rug Kan indeholde spor af: Sesam)
100 g
Blåbærsyltetøj
5 dl
Vand til pandekager
2 spsk
Smør til stegning
2 spsk
Vand til sauce
2 spsk
Smør til brød

Aftenen før:
Bland chiafrø (30 g), kokosmælk, honning og et nip salt i en lille skål.
Put låg på, og stil i køleskabet natten over.
TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.

Næste morgen:
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.

Pisk vand, pandekagemiks og tranebær sammen i en stor skål.
Hak mandler groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, indtil brunede. Overfør til en skål.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Hæld pandekagedej i stegepanden, pandekagerne skal være 8-10 cm i omkreds. Steg i 1-2 min på hver side, indtil let brunet og gennemtilberedt.
Gentag med resterende dej.
TIP: Tilsæt ekstra smør ved behov. - Hold pandekagerne varme ved at dække dem til med sølvpapir, eller ved at placere dem i ovnen på 100°C/80°C varmluft indtil servering.

Halver 1 appelsin. Bland sirup, vand og saft fra appelsinen i en lille skål.
Skræl resterende appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kerner med fingrene. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne kernerne i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 5-6 min, eller indtil gennemvarme.

Tilsæt yoghurt til skålen med chiagrød for en mere cremet konsistens.
Anret chiagrød i glas, og top med granatæble og mandler.
Anret pandekager på tallerkener, og top med appelsin, appelsinsirup og bacon.
Skær boller på midten, og server i brødkurv.
Server med syltetøj og smør.