HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDild & Citronpaneret Sej
topBanner
Dild- & citronpaneret sej

Dild- & citronpaneret sej

med fritter, grøn salat & mayonnaise

Ugens fisk kommer til at blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i både dild og citron! Vi serverer den med hjemmelavede sprøde fritter, en skøn tomatsalat og cremet mayonnaise.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:ægsennepglutenfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Tomat

15 g

Citron, økologisk

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Dild

Kartofler

Blandet salat

Hvidløgsfed

Panko

(Indeholdergluten)

Sej

(Indeholderfisk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)783.8724 kJ
Kalorier (kcal)187.35 kcal
Fedt17.6675 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat6.315 g
Sukker0.7 g
Protein1.165 g
Salt0.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Hak dild fint. Riv citronskal [½ stk, 2 pers.], og skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, panko [½ pose, 2 pers.], citronskal, hvidløg og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.

3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og placer på en bageplade med bagepapir. Drys med panering, og tryk til så den sidder fast. TIP: Noget af paneringen vil falde af, når fisken bages, men det gør ikke noget - det skal bruges senere.

4

Bag fisk i 6-10 min, eller indtil gylden og gennemstegt, når fritterne har 10 min tilbage. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

5

Skyl salat under koldt vand*. Hak tomat groft. Bland en smule olivenolie*, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Vend tomat og salat i skålen. TIP: Vent med at vende sammen indtil servering - så holder salaten sig sprød!

6

Anret fisk, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende panering fra bagepladen. Server med mayonnaise.