Ugens fisk kommer til at blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i både dild og citron! Vi serverer den med hjemmelavede sprøde fritter, en skøn tomatsalat og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Citron, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Sej
1 stk
Tomat
60 g
Blandet salat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak dild fint. Riv citronskal [½ stk, 2 pers.], og skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, panko [½ pose, 2 pers.], citronskal, hvidløg og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og placer på en bageplade med bagepapir. Drys med panering, og tryk til så den sidder fast. TIP: Noget af paneringen vil falde af, når fisken bages, men det gør ikke noget - det skal bruges senere.
Bag fisk i 6-10 min, eller indtil gylden og gennemstegt, når fritterne har 10 min tilbage. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Skyl salat under koldt vand*. Hak tomat groft. Bland en smule olivenolie*, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Vend tomat og salat i skålen. TIP: Vent med at vende sammen indtil servering - så holder salaten sig sprød!
Anret fisk, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende panering fra bagepladen. Server med mayonnaise.