Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
150 g
Portobello
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
50 g
Prosciutto
1 pose
Basilikum
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Løg
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær portobello i tynde skiver.
Hak løg og hvidløg fint.
Hak basilikum og prosciutto groft.
Skyl spinat.
Skær zucchini i 2 cm tern.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg løg, portobello, zucchini og hvidløg i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde, salt og basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør rundt.
Krydr med et stort nip peber.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og resterende prosciutto.