I dag laver vi en perfekt kogt risotto med porrer, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Fløde, grøntsagsbouillon, ost, citron og smør giver vores risotto fylde og masser af smag. Vi topper med kongerejer stegt med chili og hvidløg, og server herlighederne med en frisk zucchinisalat med rucola, og ristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
250 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
40 g
Rucola
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 g
Chiliflager
1 stk
Porre
1 spsk
Smør til ris
6 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til risotto
1 spsk
Smør til risotto
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
Skær porre i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Smelt smør i en samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt vand, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Tag panden af varmen. Tilsæt halvdelen af finrevet ost, smør, et nip peber og citronsaft, og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd.
Skyl rucola.
Bland zucchini, rucola, olivenolie, salt og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5-6 min tilbage.
Steg rejer med et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør, hvidløg, chiliflager og vand, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Drys med pinjekerner og resterende finrevet ost.
Top med rejer og sauce fra stegepanden.
Server med zucchinisalat.