Skip to main content

Kylling i cremet orecchiette-pasta

med tomatsauce

Orecchiette betyder små ører på italiensk og henviser til pastaens runde hule form, som er helt perfekt til at holde på saucen. I dag serverer vi pastaen i en cremet tomatsauce med madlavningsfløde, spinat, cherrytomater og kylling. Vi topper selvfølgelig med parmesan. Buon appetito!

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orecchiette

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)

1 stk

Løg

250 g

Cherrytomater

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Spinat

½ stk

Citrusfrugt

300 g

Kyllingebryststrimler

2 g

Hvide Løjer & Urter

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

20 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Gemt pastavand

Næringsindhold

Energi (kJ)3697 kJ
Kalorier (kcal)884 kcal
Fedt37.1 g
Mættet fedt20.5 g
Kulhydrat80.4 g
Sukker13.5 g
Kostfibre7.7 g
Protein56.6 g
Kolesterol8.3 mg
Salt3 g
Potassium649.3 mg
Calcium153.3 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Imens, skær løg i tynde, halve skiver. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citrusfrugt. 

Skyl spinat. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt, Hvide Løjer og Urter og halvdelen af citrusfrugtsaft i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Steg løg og cherrytomater i stegepanden i 3-4 min, indtil let bløde. 

Tilsæt madlavningsfløde, hvidløg, halvdelen af finrevet ost, bouillon, chiliflager, salt og pastavand. 

Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min, indtil tyknet. 

Vend pasta og spinat i sauce lige inden servering. 

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

4

Anret pasta i skåle. 

Drys med resterende finrevet ost.