Orecchiette betyder små ører på italiensk og henviser til pastaens runde hule form, som er helt perfekt til at holde på saucen. I dag serverer vi pastaen i en cremet tomatsauce med madlavningsfløde, spinat, cherrytomater og kylling. Vi topper selvfølgelig med parmesan. Buon appetito!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
180 g
Orecchiette
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)
1 stk
Løg
250 g
Cherrytomater
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
½ stk
Citrusfrugt
300 g
Kyllingebryststrimler
2 g
Hvide Løjer & Urter
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
20 g
Parmigiano Reggiano
(Indeholder: Mælk)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
½ g
Chiliflager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til sauce
1 dl
Gemt pastavand
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citrusfrugt.
Skyl spinat.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt, Hvide Løjer og Urter og halvdelen af citrusfrugtsaft i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Steg løg og cherrytomater i stegepanden i 3-4 min, indtil let bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, hvidløg, halvdelen af finrevet ost, bouillon, chiliflager, salt og pastavand.
Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min, indtil tyknet.
Vend pasta og spinat i sauce lige inden servering.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret pasta i skåle.
Drys med resterende finrevet ost.