topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte sesamkartofler, broccoli & dild

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

efter behov

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)429 kcal
Energi (kJ)1794 kJ
Fedt34.8 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat2.02 g
Sukker0.7 g
Protein26.26 g
Salt1.4 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde. TIP: Sørg for at skære kartoflerne i lige store stykker, så de tilberedes jævnt.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal, og del citron i to. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og bag i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Tilsæt citronbouillon
5

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg i 3-4 min. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image