Mexicansk chili con kødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk chili con kødboller

Mexicansk chili con kødboller

med cajun-tortillachips og græsk salatost

Har du lyst til en varmende 'chili' men med et tvist, så prøv denne med kødboller. På mexicansk vis er saucen krydret og fyldt med grøntsager, og 'chilien' toppes med koriander, græsk ost og hjemmelavede cajunkrydrede tortillachips. En pirrende og mundvandsdrivende oplevelse.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

10 g

Tex-Mex

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

1 pose

Koriander

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Olie til cajun olie

¼ tsk

Salt til cajun olie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3829 kJ
Kalorier (kcal)915 kcal
Fedt48 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker11.5 g
Protein47.2 g
Salt7.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Brun kødboller
2

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 5-6 min, eller indtil brunede.

Overfør til en tallerken.

Forbered råvarer
3

Imens, hak rødløg og gulerod fint.

Hæld væde fra kidneybønner.

Lav chili con kødboller
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt kødboller, kidneybønner, tomatpuré, Worcestershire sauce, resterende Tex-Mex, smør, vand, salt og et nip peber.

Sænk til middel varme, og steg i 4-5 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tortillachips
5

Bland Ay Cajun-ba, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Skær tortillabrød i 3 cm brede trekanter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med cajun-olie, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Imens, hak koriander groft.

TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.

Server
6

Anret chili con kødboller i skåle.

Top med koriander og smuldret salatost.

Server med tortillachips.