HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChicken Tikka Masala
topBanner
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

med jasminris & forårsløg

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og om under en time kan du se frem til at øse en fantastisk Chicken Tikka Masala op. Vi steger kylling, gulerod og peberfrugt, og krydrer med Tikka masala, hvidløg, ingefær og sojasauce. Den lækre cremede konsistens, der kendetegner retten, opnås ved at tilsætte en god omgang fløde. Vi serverer den indiske delikatesse med jasminris og forårsløg.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:glutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Rød peberfrugt

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Tikka masala

300 g

Kyllingebryst, strimler

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

½ dåse

Tomatpuré

200 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2965.4307 kJ
Kalorier (kcal)708.7549 kcal
Fedt18.2833 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat84.7286 g
Sukker21.9 g
Protein48.923 g
Salt3.5 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær løg i tynde skiver. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Hak forårsløg fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt tikka masala, hvidløg, ingefær og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min. Tilsæt madlavningsfløde og sojasauce [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

5

Tilsæt kylling og kødsaft fra tallerken til panden, og vend sammen. 

6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. Top med forårsløg.