Byd familien på disse hjemmelavede burgere, en undervurderet ret at lave fra bunden. Her giver vi dig en enkel opskrift på klassiske cheeseburgere, hvor vi lader cremet mozzarella smelte over saftige bøffer. Karamelliserede løg giver smagsintensitet, og friske grøntsager giver friskhed. Bløde briocheboller og sprøde hjemmelavede fritter supplerer perfekt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Tomat
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Gulerod
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Briocheboller
50 g
Ketchup
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
efter behov
Smør
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
¼ tsk
Sukker
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær løg i tynde skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg løg i 10-12 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip salt*, når der er 5 min tilbage.
Skær tomat i tynde skiver. Skræl agurk til lange, tynde bånd. Skræl og riv gulerod. Bland hakket oksekød, æg*, panko, gulerod [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Skær resten i tynde skiver, når du ikke kan skrælle flere bånd af agurken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Drys bøffer med revet ost, når der er 1 min tilbage.
Skær boller over på midten. Varm i ovnen i 2-3 min.
Smør boller med ketchup. Fyld med bøf, tomat, agurk, bløde løg og resterende gulerod. Server med fritter.