Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, bouillonkogt bulgur og tomat-peberfrugtsauce forgylde familiens middag i aften. Koftaerne får et spændende twist af Souvlaki-krydderi og sennep i farsen, og af at de bliver vendt i den skønne sauce med tomatpassata, peberfrugt og hvidløg. Vi topper herlighederne med kølende yoghurt og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
170 g
Bulgur
8 g
Souvlaki-krydderi
12.5 g
Rasp
75 g
Yoghurt
8 g
Kyllingebouillon
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Sennep
195 g
Tomatpassata
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, salt og halvdelen af kyllingebouillon, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.
Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland hakket oksekød, æg, sennep, rasp, salt og halvdelen af Souvlaki-krydderi i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede), og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og hvidløg i 2 min.
Tilsæt tomatpuré, resterende Souvlaki-krydderi og kyllingebouillon, vand, salt, sukker og et nip peber, og lad simre på middellav varme i 5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt koftaer, og vend sammen.
Anret bulgur i dybe tallerkner.
Top med koftaer og peberfrugtsauce.
Dryp med yoghurt.
Drys med forårsløg.