Bulgurbowl og krydret oksekødskofta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl og krydret oksekødskofta

Bulgurbowl og krydret oksekødskofta

med tomat-peberfrugtsauce og yoghurt

Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, bouillonkogt bulgur og tomat-peberfrugtsauce forgylde familiens middag i aften. Koftaerne får et spændende twist af Souvlaki-krydderi og sennep i farsen, og af at de bliver vendt i den skønne sauce med tomatpassata, peberfrugt og hvidløg. Vi topper herlighederne med kølende yoghurt og frisk forårsløg.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

8 g

Souvlaki-krydderi

12.5 g

Rasp

75 g

Yoghurt

8 g

Kyllingebouillon

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Sennep

195 g

Tomatpassata

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3261 kJ
Kalorier (kcal)779 kcal
Fedt33.6 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker9.8 g
Kostfibre13.3 g
Protein39.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt10.1 g
Potassium339.8 mg
Calcium18.1 mg
Iron2.8 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, salt og halvdelen af kyllingebouillon, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Pres eller hak hvidløg fint.

Snit forårsløg fint.

Form koftaer
3

Bland hakket oksekød, æg, sennep, rasp, salt og halvdelen af Souvlaki-krydderi i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede), og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og hvidløg i 2 min.

Tilsæt tomatpuré, resterende Souvlaki-krydderi og kyllingebouillon, vand, salt, sukker og et nip peber, og lad simre på middellav varme i 5 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt koftaer, og vend sammen.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkner.

Top med koftaer og peberfrugtsauce.

Dryp med yoghurt.

Drys med forårsløg.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image