Skip to main content
Appelsintoppet blåbæryoghurt

Appelsintoppet blåbæryoghurt

2 portioner | med honningbagt havregranola

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusiv opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Forskellen på müsli og granola er, at müsli typisk er rå, og granola typisk ristes gylden og sprød. Det gør vores honning-havregranola også, og karamelliseres smukt ved hjælp af honningen. Server med hjemmerørt blåbæryoghurt og appelsin, og nyd en skøn morgenmad!

Allergener:
Mælk
Havre
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Blåbærsyltetøj

300 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

100 g

Havregryn

(Indeholder: Havre, Hvede Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nøtter, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)

50 g

Honning

1 stk

Appelsin

Næringsindhold

Energi (kJ)2561 kJ
Kalorier (kcal)612 kcal
Fedt19.1 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat91 g
Sukker54 g
Kostfibre5.1 g
Protein14.5 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Lav granola
1

Forvarm ovnen til 180°C/160°C (varmluft).

Fordel havregryn på en bageplade med bagepapir, dryp med honning, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min.

Tag granola ud af ovnen, og lad afkøle fuldstændigt.

TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min hvis den er stivnet. - Granolaen bliver lækker og sprød, når den er helt afkølet!

Bland yoghurt
2

Bland yoghurt og blåbærsyltetøj i en mellemstor skål.

Forbered appelsin
3

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Server
4

Anret halvdelen af blåbæryoghurt i 2 glas.

Top med halvdelen af granola og halvdelen af appelsin.

Fortsæt med resterende blåbæryoghurt, granola og appelsin.