I aften ovnbager vi BBQ-kylling til sprød perfektion. Kyllingen får selskab i ovnen af kartofler, gulerod og rødløg krydret med Souvlaki-krydderi, som vi derefter vender med frisk spinat. Vi serverer herlighederne med frisk dildfraiche og crunchy græskarkerner, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Zucchini
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
4 g
Souvlaki-krydderi
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, hak dild fint.
Bland fraiche, dild, salt og et nip peber i en lille skål.
Skyl spinat.
Skær zucchini i 2 cm tern.
Overfør kylling og zucchini til bagepladen, når grøntsagerne har 17 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag færdigbagte grøntsager og kylling ud af ovnen.
Skær kylling i skiver.
Vend grøntsager med spinat på bagepladen.
Anret grøntsager på tallerkener.
Top med kylling og græskarkerner.
Server med dildfraiche.