I Normandiet bruger man gerne æbler i madlavning, og det gør vi også i aften. Vi svøber svinemørbrad i bacon, og bager den gylden i ovnen. Samtidigt ovnbager vi kartofler og laver en frisk salat med honning-sennepsdressing. Vi topper vores kød med en fantastisk sauce med æble, skalotteløg, crème fraiche og timian.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
1 stk
Citron
250 g
Svinemørbrad
75 ml
Crème fraiche
2 stk
Skalotteløg
400 g
Små kartofler
62.5 g
Bacon, skiver
15 g
Sennep
1 stk
Salat
1 stk
Timian
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til stegning
1 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Svøb svinemørbrad i bacon.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Brun svinemørbrad i 2 min på hver side.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Hak skalotteløg fint.
Skær citron i både.
Hak salat groft.
Bland citronsaft, honning og sennep i en mellemstor skål.
Vend salat i skålen.
TIP: Tilsæt eventuelt mere sennep.
Pluk timian.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.Steg æble og sukker i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
Smelt smør i samme stegepande. Steg skalotteløg og timian i 2-3 min.Tilsæt crème fraiche og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.Vend æble i saucen.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og salat på tallerkener.
Top svinemørbrad med sauce.