HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Laksefrikadeller
topBanner
Asiatiske laksefrikadeller

Asiatiske laksefrikadeller

med fuldkornsnudler & grøntsager

Selvfølgelig skal vi have fisk! Og frikadeller! Vi tør næsten love at hele familien kommer at elske disse delikate laksefrikadeller som får uimodståelig smag af en masse skønne ingredienser. Den fint hakkede laks blander vi med lime zest, koriander, hvidløg, ingefær, panko, mayonnaise og et skvæt limesaft. Super lækkert tilbehør er stegt gulerod og zucchini som blandes med nudler, sataysauce og sojasauce. I skal ikke regne med at der bliver nogle rester!

Allergener:fiskglutenjordnøddersoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Chili

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 pose

Zucchini

250 g

Koriander

30 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

150 g

Panko

(Indeholdergluten)

50 g

Fuldkornsnudler

(Indeholdergluten)

25 ml

Sataysauce

(Indeholderfisk, gluten, jordnødder, soja)

efter behov

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Smør* (trin 3)

½ tsk

Æg* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 2)

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)718.63 kcal
Energi (kJ)3006.748 kJ
Fedt23.4459 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat81.4501 g
Sukker12 g
Protein41.417 g
Salt5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær gulerod (uskrællet) og zucchini i 1 cm tern. Hak rødløg fint. Hak koriander fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og skær i små stykker på et andet skærebræt. 

2

Bland koriander (gem lidt til anretning), hvidløg, laks, panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber*, et skvæt limesaft, halvdelen af limeskal og halvdelen af ingefær i en stor skål. Form fars til frikadeller (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.

3

Smelt en klat smør* i en stegepande på middel varme. Steg frikadeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Stil til side på en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Frikadellerne er færdige, når kødet er mat i midten. 

4

Tilsæt nudler til gryden med kogende vand*, og kog i 1 min, eller indtil 'al dente'. Gem en smule nudelvand [1/2 dl I 1 dl], og hæld resten fra gennem en si. Skyl nudler under koldt vand*.

5

Opvarm en smule olivenolie* på høj varme i samme stegepande. Steg rødløg, gulerod, zucchini, og resterende ingefær i 2-3 min. Tilsæt nudler, sataysauce, sojasauce, nudelvand, et skvæt limesaft og resterende limeskal, og rør godt rundt. Krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*.

6

Anret nudler og grøntsager i dybe tallerkener. Top med frikadeller. Drys med resterende koriander og limebåde. Drys med chili.