topBanner
Asiatisk inspireret svinekød

Asiatisk inspireret svinekød

med hvidløgsris & koriander

Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojajordnøddermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

50 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

300 g

Svinekamfilet

1 pose

Koriander

150 g

Spidskål, skåret

40 g

Sød chilisauce

Ikke inkluderet i din måltidskasse

spsk

Smør* (trin 1)

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

½ tsk

Sukker* (trin 2)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2767 kJ
Kalorier (kcal)661 kcal
Fedt13 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat92 g
Sukker22 g
Protein43 g
Salt6 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skræl ingefær, og riv fint. Skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af sød chilisauce og resterende hvidløg i en lille skål.

3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.

4

Skær svinekød i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg svinekød i 1 min, og sænk til middelhøj varme. Tilsæt marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.

5

Tilsæt spidskål og gulerod, og steg under omrøring i 1-2 min.

6

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende sød chilisauce. Top med forårsløg, koriander og peanuts. Server med resterende limebåde.