Asiatisk avocado- og tofubowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk avocado- og tofubowl

Asiatisk avocado- og tofubowl

med jasminris og friske grøntsager

Denne farverige ret er både en fryd for smagsløgene og øjet. Vi serverer soja- og ingefærmarineret tofu på en bund af luftige ris. Retten friskes op med gulerod, radise, avocadoskiver og en syrlig dressing af ingefær og lime. Smagsbilledet afsluttes med en sataysauce med grofthakkede peanuts i midten, hvori du kan dyppe tofuen.

Tags:
Plantebaseret
Allergener:
Æg
Sennep
Soja
Jordnødder
Hvede
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Lime

180 g

Tofu

(Indeholder Soja)

150 g

Jasminris

1 stk

Avocado

10 g

Ingefærpasta

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

75 g

Radiser

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

100 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Mel til marinade

1 spsk

Olie til marinade

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3871 kJ
Kalorier (kcal)925 kcal
Fedt47.1 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat92 g
Sukker16.8 g
Protein28.2 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav marinader
2

Skær tofu i 1 cm tern.

Bland hvedemel, olivenolie, sojasauce, sesamfrø og Ginger Ninja i en mellemstor skål.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland limesaft, ingefærpasta, olivenolie, salt og sukker i en anden lille skål.

Forbered grøntsager
3

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær radiser i kvarte.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Steg tofu
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tofu i 5-6 min.

Tilsæt sojamarinade, og steg videre i 30 sek.

Bland sataysauce
5

Imens, hak peanuts groft.

Bland sataysauce og peanuts i en lille skål.

Hak koriander og mynte groft.

Server
6

Anret sataysauce i små skåle på dybe tallerkener.

Anret ris, tofu, gulerod, radiser og avocado rundt om.

Krydr avocado med et nip salt.

Top grøntsager med limemarinade.

Drys med koriander og mynte.