HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAppelsinglaseret Kylling
topBanner
Appelsinglaseret kylling

Appelsinglaseret kylling

med spinat-hvidløgsris og stegte grøntsager

Kylling og ris kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling, gulerødder og broccoli, og glaserer dem med en lækker sauce med sød chili, sojasauce, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grøntsager med cremet spinat-hvidløgsris.

Tags:Hurtig
Allergener:GlutenSojaSesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

250 g

Broccoli

1 stk

Gulerod

300 g

Kyllingebryst, strimler

1 stk

Appelsin

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

10 g

Sesamfrø

(IndeholderSesamKan indeholdeNødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)786 kcal
Energi (kJ)3287 kJ
Fedt16.09 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat105.57 g
Sukker26.6 g
Protein52.06 g
Salt4.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt spinat. Lad hvile under låg indtil servering.

2

Skær broccoli i små buketter og stilken (skræl først ved behov) i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli og gulerod i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken. Bland hvedemel* [3 spsk | 6 spsk] og et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i mel, og overfør til en tallerken.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Pres appelsinsaft i en lille skål. Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af sesamfrø, og rør rundt. Sænk til middel varme, og tilsæt sauce og grøntsager til stegepanden. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling og grøntsager. Drys med resterende sesamfrø.