Sojamarineret svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojamarineret svinemørbrad

Sojamarineret svinemørbrad

med sprøde fritter og grøn salat

Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinemørbrad med hvidløg og sojasauce, hvilket tager kødet til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Blandet salat

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

250 g

Svinemørbrad

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

2 stk

Tomat

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3011 kJ
Kalorier (kcal)720 kcal
Fedt35 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat64.2 g
Sukker16.7 g
Protein38.4 g
Salt3.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag svinemørbrad
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering.

Bag fritter
2

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bland marinade
3

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Forbered salat
4

Skær tomat og lime i både. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salat og et skvæt limesaft i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie*.

Tilsæt marinade
5

Øs marinade over svinemørbrad, når der er 3-4 min tilbage. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver. 

Server
6

Anret svinemørbrad på tallerkener. Øs overskydende marinade fra bagepladen over. Server med fritter, salat og aioli.