Bæredygtighed
hos HelloFresh
Vores måltidskasser: Naturligt bæredygtige
Vi får vores ingredienser direkte fra leverandørerne, hvilket betyder, at de undgår unødvendige omveje. Din måltidskasse leveres med forudmålte ingredienser, hvilket hjælper dig med at skrue ned for dit madspild. Vores korte forsyningskæde betyder, at vi ikke behøver pakke dine ingredienser mere end én gang. Det er blandt andet derfor, at måltider fra HelloFresh udleder 25%* mindre CO2 end et tilsvarende måltid lavet med lignende ingredienser fra supermarkedet. Læs mere om vores Life Cycle Assessment Study.
*På et globalt niveau. Nationale niveauer kan variere.





Vores arbejde med bæredygtighed
Hos HelloFresh tager vi bæredygtighed alvorligt. I 2022 satte vi endnu engang videnskabsbaserede mål om at reducere vores udledninger. Målene stemmer overens med dem, der er nedskrevet i Parisaftalen for at begrænse den globale opvarmning til max. 1,5 grader. Hvis du vil vide mere, kan du læse vores vores Ikke-finansielle rapport fra 2022. Der kan du også læse mere om vores nyeste tiltag indenfor bæredygtighed og om måden, vi måler deres effektivitet.
Mindre madspild. Mere madglæde.
Med HelloFresh kan du mindske madspild 21% pr. måltid. Vi leverer nemlig altid alle ingredienser i forudmålte portioner, så du ikke får mere, end du har behov for. God mad hører trods alt til i maven, ikke i skraldespanden.
Formindsk dit CO2-aftryk
Med HelloFresh er der færre stop fra jord til bord end ved traditionel madindkøb. På den måde holdes din mad friskt, og transporttiden reduceres, hvilket leder til mindre CO₂-udslip.
Forbedret emballage
Vi arbejder altid på at reducere mængden af emballage, vi anvender, og gøre den vi rent faktisk bruger så miljøvenlig som muligt. For eksempel vakuumpakker vi alt vores kød. Det mindsker både plastikforbruget med 80% i forhold til traditionel indpakning og holder kødet friskt i længere tid. Masser af forbedringer, ingen kompromiser.
Råvarer af høj kvalitet. Fra leverandører du kan stole på.
Vi tror på, at din mad smager bedre, når du ved, hvor den kommer fra. Derfor udvælger vi alle leverandører meget nøje, og prioriterer lokale producenter så ofte, vi kan. Vi har eksempelvis underskrevet ECC (European Chicken Commitment), og sørget for, at alt vores kød og kylling kommer fra danske landbrug. Desuden er alle vores fisk enten GAP, MSC eller ASC-certificerede, og vores frugt og grønt er i Klasse I.
Vores samarbejde med Plastic Bank
Hos HelloFresh har vi forpligtiget os til både at "Undgå, reducere og optimere" når det kommer til vores bæredygtighedsprocesser. Det er derfor, vi har indgået et samarbejde med Plastic Bank® der søger at forebygge plastikforurening og hjælpe lokalbefolkninger. HelloFresh sponsorerer et bæredygtigt genanvendelsesprojekt, der de sidste tre år har stoppet over 750.000 kg. plastik fra at løbe ud i verdenshavene. I Indonesien er der tre forskellige indsamlingscentre, hvor medlemmer af lokalbefolkningen hjælper med at indsamle plastik, der senere kan blive genanvendt. De lokale folk forebygger ikke kun plastikforurening, de får også en bonus for hvert stykke plastik, de indsamler. Det gør, at de kan få råd til basale nødvendigheder som strøm og fødevarer, men også decideret livsforandrende ting som uddannelse og sundhedsforsikring til dem og deres familier.God mad. For en god sag.

Hvad betyder det, at en opskrift er Klimavenlig?
Hos HelloFresh prøver vi konstant at gøre det så lettere for dig at træffe det bæredygtige valg, når du skal sammensætte din måltidskasse. Derfor markerer vi hver uge de 5 opskrifter, der udleder mindst CO₂ med et lille ‘Klimavenlig’-tag.
Vi kategoriserer en opskrift som Klimavenlig, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid anno 2022.
Når man sammenligner forskellige opskrifters CO₂-udledninger, plejer man at bruge måleenheden “CO₂ equivalent”. Den bliver forkortet CO₂e og kan groft oversættes til “CO₂-ækvivalent” på dansk. CO₂e medregner samtlige drivhusgasser, der bliver udledt ved et givent måltid – det kunne f.x. være metan..
Co₂e medregner også udledningerne fra fra de forskellige ingrediensers produktionsmetoder, men medregner ikke ting som transport og emballage. Vi er derfor stadig på udkig efter en effektiv metode at medregne de faktorer i vores dataindsamling.